Hoofd op hol

Geef me een paar tjilpende vogels en wat blauwe druifjes en ik ben niet meer te houden. Al bij een waterig zonnetje droom ik van bomvolle terrassen, lachende mensen, wijn, gin tonic en leuke uitjes. Iets in de lucht zorgt ervoor dat mijn hoofd op hol slaat. Volledig op tilt zeg maar. Dat is niet iets van de laatste tijd; dat was vroeger, maar ook tijdens de meest heftige periode in mijn leven en dat is god-zij-dank nog steeds zo.

Soms weet ik me er geen raad mee. Meestal wordt de hyperflow waar ik in zit onderdrukt door de waan van de dag. Maar als ik het toelaat, komt de stuiterbal in mij los. En niet in die hoedanigheid dat het me wat brengt, zoals een opgeruimd huis of het wegwerken van die berg strijk. Het resulteert helaas in het wegdromen van de werkelijkheid en het fantaseren over dingen die ik ooit zou willen doen. Om echt de koe bij de horens te pakken en het gevoel om te zetten in daden, dát lukt me meestal niet.

Hoog tijd om op zoek te gaan naar de oorzaak. Volgens een goede vriendin die toevallig acupuncturist is, zit ‘m het in de hoeveelheid endorfine. Na een zoektocht op internet lees ik dat dit bevallig hormoon vooral wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht, het beoefenen van sport, het eten van chocola en kan het door diepe meditatie worden opgewekt. Ik kan je verzekeren dat uit dit rijtje de factor zonlicht mij het meest logisch lijkt al past chocola me helaas ook redelijk goed. Uit ervaring weet ik dat daarnaast fijne en blije mensen om me heen, een knipoog of glimlach van een vreemde in de supermarkt er bij mij voor kunnen zorgen dat ik de rest van de dag kan zwelgen in een gelukzalig gevoel.

Ondanks de wanorde die dit gelukshormoon met grote regelmaat bij mij teweegbrengt, hoor je me niet klagen. Deze natuurlijke pijnstiller heeft mij door een gitzwarte periode heen geloodst. Dankzij dit opiaat zag ik altijd nog lichtpuntjes om aan vast te houden. Al ben ik van mening dat je ook je eigen geluk kunt bepalen. Simpelweg als je bedenkt dat geluk vooral voortkomt uit dankbaarheid voelen over wat je wél hebt in het leven.

Het afgelopen jaar was er een van ups en downs. De ups werden vooral veroorzaakt door een nieuwe liefde die op mijn pad kwam en de downs – uit onverwachte hoek – kreeg ik gewoon erbij. Met mijn altijd aanwezige hormonale geluksbrenger haal ik weer opgelucht adem. Nu spreekwoordelijk en letterlijk de ergste kou weer uit de lucht is, mag van mij de lente komen! 😄

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s