Terug van weggeweest

Woensdagochtend. Ik tel de weken, alsof het mijn eerste kindje is. Weken worden langzaam maanden. Ooit zal ik overgaan op jaren. Zes maanden nu. Een zomerse dinsdag in Zeeland. Het zou een prachtige vakantiedag kunnen zijn. Ware het niet de laatste dag van het leven van Hans. De dag ervoor werd gekenmerkt door rust. Hans. rust. in. bed. Berusting. Wat kon je ook anders. Het onvermijdelijke aanvaarden. Alles leek gezegd, maar je wilde nog zoveel. Zeeuwse mosselen, pannenkoeken met goede vrienden, De Hooizolder, rosé en vooral de zéé. Genieten wilde je nog – met ons – op je geliefde plekje. Hoe moeizaam ook. Het onvermogen zorgde ook voor onrust. Dat je er ook echt je laatste rust zou vinden, hadden we ook niet kunnen bedenken.

Onrust. Ook in míjn lijf. Al heel lang dus ook deze woensdag. Eerder die week had ik om die reden een afspraak voor een ontspannende massage gepland. Het was zover. Ik hoopte dat dit het moment van ‘the point of no return’ zou worden. En oef, wat was ik eraan toe. Een uur, helemaal voor mezelf. Ontspannend muziekje op de achtergrond, warme olie, warme handen, mooie stem. Totaal van de kaart en een stevige huilbui verder (‘dit hoort erbij, alles stroomt weer door’) wandel ik richting huis.

Ik stroom over. Heftige gevoelens die ik dacht niet meer te bezitten, volgen elkaar in rap tempo op. Vanaf dat moment ervaar ik weer extreme boosheid, zware frustraties en hoge pieken. Maar ook hoor ik vooral vogels fluiten en voel vlinders fladderen. Als in een rollercoaster beleef ik emoties waar ik altijd zo van genoten heb. Geen ballen meer hoog houden en de afgevlakte lijn die ik angstvallig vasthield om te kunnen blijven functioneren, kan ik inmiddels wat laten vieren. Wennen is het wel. Ik. versus. omgeving. Maar onomkeerbaar. Ik gloei, bruis en barst van de energie. Met rode blossen vertel ik mijn zus en vriendinnen over mijn ervaring. Ze zijn blij voor me. Ik voel weer. 😄

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s