Zon, zee, ….

Hoe mooi kan het leven zijn. Aan de rand van een zwembad op een zonnebedje. Zon hoog aan de hemel. Met een zorgvuldig uitgezochte Spotifylijst probeer ik herinneringen van 2,5 jaar geleden op te halen. Griekenland 2014, Samarja Kloof, zon, zee, lekker eten, elkaar. Een aantal feiten zijn het zelfde. Helaas niet alles.
Ik gebruik de tijd om alles op een rijtje te zetten. Nu alle vanzelfsprekendheden om me heen zijn weggevallen, ligt de toekomst voor me open. Dat lijkt heel mooi, maar voelt beangstigend en vooral onzeker. Mijn leven staat volledig op zijn kop. 180 graden, maar dan in het kwadraat, al weet ik niet of dat kan. Maar alles, maar dan ook alles is anders dan dat het ooit was. Gelukkig ben ik niet het type dat niet tegen verandering kan, anders had ik de afgelopen 6 jaar waarschijnlijk ook niet op deze manier overleefd. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik het ‘go with the flow- principe’ van het puffen tijdens de zwangerschapsyoga nog steeds heb kunnen uitoefenen. De cursus ‘Meeveren en Meedeinen’ die ik ooit heb gevolgd tijdens mijn loopbaan bij Start People doet trouwens ook wonderen. Alle handvatten komen me nog steeds van pas.

Het volume gaat voluit.

I’m only one call away, I’ll be there to save the day. Typisch Hans. Altijd bereikbaar, nooit was iets teveel. Wat mis ik dat. Niemand die mij redt vandaag. Ik zal het alleen moeten doen, ondanks de vele mensen om me heen.

Sitting in the morning sunshine, waiting for my life to turn right. Als een losgeslagen puber die geen benul heeft van de wereld om zich heen. Hoe lang zal het nog duren voor ik mijn leven weer op de rit krijg?

Standing in a crowded room and I can’t see your face – Put your arms around me, tell me everything’s okay – In my mind, I’m running round a cold and empty space – Just put your arms around me, tell me everything’s okay

Totale ontreddering als ik me realiseer dat er niemand is die me zegt dat het allemaal wel goed komt. Hellup! Ik switch van het ene nummer naar het andere. Tevergeefs, want elke tekst lijkt me op het lijf geschreven. Mijn zonnebril dient nu ook als hiding place. Al lukt het niet altijd om de opwellende tranen binnen mijn montuur te houden. Pannenkoekjes met nutella, Pina Colada en Seks on the Beach geven gelukkig enige voldoening. Behalve dan dat ze de verloren kilo’s van voor de vakantie absoluut weer teniet doen.

’s Avonds treedt het animatieteam op. Tribute to Michael Jackson. Mijn zwager en ik gaan als enigen er op af. You are not alone klinkt het niet onaardig door de speakers. Mijn zwager is zich totaal niet bewust van de woorden die me raken tot in het diepst van mijn ziel. De volgende morgen doet hij het nog dunnetjes over. Tijdens het ontbijt. Stiekem voel ik dat het wel goed komt met mij. Ooit. Bedankt Ed! You just made my day…


 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s