Gouden tip

‘Tien tips om de feestdagen door te komen na overlijden partner’… lees ik als de feestdagen al voorbij zijn. De eerste kerst zonder Hans. Fijne familie om ons heen. Iedereen is er, of toch niet iedereen…. Herinneringen worden opgehaald, traantjes weggepinkt. 

Ook de jaarwisseling geeft weinig problemen. Om twaalf uur een moeilijk moment. We wensen elkaar een goed nieuwjaar. Beter zal het worden, moet het worden voor ons allemaal. De dagen daarna zijn gehuld in duisternis en valt het me zwaar om het bed uit te komen. De nieuwjaarsborrels zijn aan mij niet besteed. Het blijft bij thuiszitten, peinzen en piekeren.
Terwijl iedereen weer vrolijk zijn weg lijkt te vervolgen in dit nieuwe jaar is er voor ons een compleet nieuw tijdperk aangebroken. Januari 2017 blijkt helaas een tijd waarin ons dagelijks dealen met het gemis en hopeloos verdrietig zijn over -hoe nu verder zonder- voor velen niet meer aan de orde van de dag.

Op de vraag of ik de feestdagen goed ben doorgekomen, knik ik alleen nog maar. Voor deze verwarde, treurige, chaotische, ‘wanneer gaat dit in hemelsnaam over’ afterparty kan ik nog wel een gouden tip gebruiken.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s