Nesteldrang

Het giert door mijn lijf. Al dagen ben ik bezig met wasjes, stofzuigen en opruimen. Het ‘nu of nooit-gevoel’ neemt steeds meer bezit van mij. Als een bezetene vul ik de voorraadkast en vriezer aan. Echt hamstergedrag. Nesteldrang. We zijn met z’n viertjes in blijde verwachting. Komende dinsdag komt ie. Onze kleine pup.

De allereerste keer dat ik het nestje pups bezocht schrok ik een beetje. De 7 pups buikschuifden richting moedertepel. Het beeld op mijn netvlies was dat van een stel ratjes. Dat veranderde al gauw. Om de twee weken stonden we gevieren trouw te kijken bij de grote puppybench. Ons afvragend welk reutje de onze zou worden. Het kijken veranderde in smachtende blikken want de puppies kregen een steeds hoger aaibaarheidsgehalte.

Nadat we ons oog hebben laten vallen op een beeldschoon reutje met een witte bles, is alles veranderd. Vanaf dat moment wordt de gelegenheids-groepsapp ‘Puppy Scott’ overspoeld met foto’s en filmpjes van ons nieuwe gezinslid in spe. Een week voor de komst van Scott staat zijn bench al klaar en heb ik me creatief uitgeleefd in het maken van een kraammand met – tot aan de blije dag – dagelijks een cadeautje voor de pup.

Nog nooit heb ik me zo laten gaan. Niet eerder heb ik me zo verheugd op het onbekende en me zo laten meeslepen door mijn gevoel. Ik voel me week en onbeholpen. Opgeslokt door een enorme verliefdheid. De laatste ‘puppykijkdag’ verbleekt de rest van het nestje bij zijn verschijning. Als hij vrolijk dartelend op ons afkomt voel ik alleen maar blijheid. Als in slow motion beweegt het kleine beertje en ik pink een traan weg. Een hormonale kraamtraan? Wie zal het zeggen. Wat ik zeker weet is dat ie dinsdag komt. Onze toller Scott. Hij is meer dan welkom.

scott

http://www.mireilleschrijft.nl

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s