Hamburgers voor noppes

Mijn zoon kent zo’n beetje alle reclames uit zijn hoofd. Die tik heeft hij van mij geërfd. Tweeëntwintig jaar geleden ben ik – tijdens een introductiekamp van de AVJ Tilburg – erachter gekomen, dat ik gelukkig niet de enige ben met deze tik voor met name tv-spots. Als aankomend studenten journalistiek moesten we zoveel mogelijk merken raden aan de hand van reclamedeuntjes en uitdrukkingen (‘geen cent teveel hoor’). Je snapt wel dat ik me als een vis in het water voelde tussen deze mensen met dezelfde ‘passie’ als ik.

Eén van mijn verhalen in mijn afstudeerproductie heb ik zelfs gewijd aan reclame. De aanleiding vormde mijn eigen irritatie aan en een onderzoek naar irriterende tv spotjes. De genomineerde meest irritante tv reclames in de jaren negentig waren vooral die van Huggies, Up and Go, Libero, Pampers Baby Dry en Always. De irritante poepende en piesende baby’s die een saltootje draaiden in hun luierbroekjes. Gelukkig eiste de Reclame Code Commissie vervolgens dat er slechts één commercial per avond uitgezonden mocht worden van gevleugelde en vocht absorberende verbanden in welke vorm dan ook.

Bovengenoemde luieroorlog is inmiddels gestreden maar heeft plaats gemaakt voor andere irritaties. Momenteel erger ik me (samen met mijn zoon) groen en geel aan de reclames van Albert Heijn versus C1000. ’s Lands grootste kruidenier stunt al weken met zijn Route 99 (99 aanbiedingen voor 99 cent). Met deze variant op Route 66 begeeft Albert Heijn zich in het vaarwater van concurrent C1000 met 100 aanbiedingen voor 1 euro. Of is het vise versa? Gisteren hoorde ik C1000 met ‘Hamburgers voor noppes’… Ik kan me vergissen, maar was de AH-hit van vorige zomer niet ‘Hamburgers met korting: ohohohoho’? Ik voel de strijdlust van toen weer bovenkomen. Wie o wie schakelt de RCC in? Of wordt het gewoon tijd om met z’n allen op vakantie te gaan?

http://www.mireilleschrijft.nl

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s